Масло Ши для волосся

maslo-shi

Дерево Ши також відомо як Каріте. Росте воно в теплих африканських країнах: Гвінея, Конго, Камерун та інші. Висота дерева досягає двадцяти метрів, а вік може досягати століття, і навіть тоді дерево продовжує плодоносити. Олія з насіння плодів дерева Ши вважається дуже корисним. Його застосовують в косметології, медицині, а деякі навіть використовують масло в харчових цілях. Багато відомі косметичні компанії використовують його у своїй продукції.

Секрет масла Каріте відомий здавна. Африканські жительки називали його «жіночим золотом», так як воно було не замінним атрибутом підтримки краси. Масло добре зволожує шкіру, допомагає захистити її від негативного впливу. Все це завдяки тригліцериду, що входить до його складу. Масло Ши допомагає клітинам шкіри регенерувати, а укупі з колагеном допоможе впоратися з сухістю шкіри.

На шкіру голови масло здатне надавати також позитивний вплив. Від частого використання фенів і вплив навколишнього середовища волосся сильно псуються, але використання масла захистить їх від перерізу, зробить слухняними і поверне здорове сяйво.

За зовнішнім виглядом масло Каріте нагадує звичайне вершкове масло. За структурою м’яке, густе. Його можна легко розтопити в руках для подальшого використання. Можна розтопити масло, підігрів його в мікрохвильовці. І навіть після цього масло повернеться в початковий стан і ви зможете його використовувати в інший раз.

У нас масло Каріте користується великою популярністю і доступно практично кожному. Його можна знайти як окремо, так і як компонент у косметичних засобах по догляду. Єдиний недолік: олія на наших прилавках продається в очищеному вигляді, а, значить, втрачає своєї ефективності у порівнянні з олією африканських красунь. В Африці олія нерафінована, саме тому в ньому більше корисних властивостей. Відрізнити його дуже просто: колір такої олії злегка коричневий або зелений. Купити нерафіновану олію набагато складніше, але можна замовити через інтернет. Але якщо Ви зупините свій вибір на очищеному варіанті, все одно ефект від використання буде значний.

Давайте розглянемо кілька способів застосування олії. Насправді способів безліч. Перший і найлегший: невеликий шматочок масла розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані і нанести на волосся, рівномірно по всій довжині. Масло зробить хороший ефект, якщо ви додасте трохи в Ваш шампунь або кондиціонер безпосередньо перед миттям голови. Тепле пряжене масло починати наносити потрібно з шкіри голови, легкими масажними рухами. Потім слід розчесати волосся, тим самим ви розподіліть масло по всій довжині волосся. Бажано після нанесення, обернути голову рушником, попередньо надівши шапочку з поліетилену. Змивати масло можна через півгодини теплою водою. Для сильно пошкодженого волосся така процедура рекомендована 2 рази в тиждень. Якщо ж Ви хочете поліпшити зовнішній вигляд волосся, що січеться, то бажано наносити щодня невелику кількість олії на проблемні ділянки. Не треба побоюватися передозування, олія абсолютно безпечно. Але якщо у Вас індивідуальна непереносимість масла Ши, то від його використання краще відмовитися. Масло Ши – найкращий засіб для захисту волосся від високих температур і впливу сонця, тому стане не замінним в подорожі в жаркі країни.

Для глибокого відновлення потрібно змішати однакову кількість оливкової олії і масла Каріте, додавши невелику кількість кондиціонера. Нанести цю суміш на волосся і залиште на всю ніч. Також можна скористатися більш оперативним варіантом маски. Для цього потрібно змішати чайну ложку розтопленого масла Ши, чайну ложку оливкової олії, дві чайні ложки йогурту без добавок, одну столову ложку меду, жовток. Всі інгредієнти змішати і нанести на волосся на півгодини, після чого змити теплою водою.